Senajam „Samsung i780“ komunikatoriui (tuomet jie buvo taip vadinami) atėjo laikas į pensiją. Nors pats telefonas dar veikia, tačiau jis jau spėjo pasenti visomis prasmėmis. Taigi jis buvo pakeistas nauju nenauju išmaniuoju - „Samsung i9000“.

Drauge su gausiu funkcionalumu, „i9000“ pateikė ir, turbūt, visiems šiuolaikiniams išmaniesiems bendrą problemą - trumpą laiko tarpą, iki prireiks ieškoti elektros tinklo akumuliatoriui pakrauti. Realiai, aktyvavus mobilųjį internetą ir klausantis muzikos nedideliu garsumu, telefonas vargiai išgyvendavo vieną darbo dieną, t.y. 8 val. Tokia padėtis visiškai netenkino, net ir žinant, jog darbe pakrovėjas visuomet buvo po ranka. Taigi, vėl buvo nuspręsta kreiptis į skaitmeninio pasaulio gelbėtojus - kinus, ne kartą padėjusius sunkiu metu. Gautas rezultatas yra gana prieštaringas...

Po užsakymo praėjus keletui savaičių, paštininkė atnešė tradicinį geltoną voką su DX logotipu. Be kitų prekių , jame buvo ir pagrindinis užsakymo komponentas - 3500 mAh talpos akumuliatorius, kainavęs 14 amžinai žaliuojančios valiutos. Nuorodos, deja, pateikti negaliu, nes DX jau nebeturi prekės su kodu 54276. Artimiausias analogas mano užsakytam būtų šis akumuliatorius. Palyginus su originalaus akumuliatoriaus 1500 mAh talpa, kiniškas gaminys yra tiesiog milžiniškas. Tiek talpa, tiek dydžiu.

Galaxy S baterijos

Tačiau tas pats dydis reiškė, jog originalus dangtelis niekaip netiks, tad prie baterijos buvo pridėtas ir specialus dangtelis su „kupra“, kurioje turėjo rasti vietos pastorinta baterija. Dangtelis padengtas matiniu, neslidžiu ir maloniu paliesti „guminiu“ plastiku, tad telefonas rankoje laikosi patogiai. Reikia pripažinti, kad su ta „kupra“ telefoną visai patogu laikyti, nes pirštas užkliūva už iškilimo ir telefonas tvirtai „įsėda“ į delną.

Tačiau, kaip ir reikėjo tikėtis už tokią kainą, kas nors turėjo būti ne taip. Pirmiausia akumuliatorius yra koiu pusę milimetro trumpesnis, taigi taip ir taikosi iškristi. Problema lengvai išsisprendė gabalėliu sulankstyto popieriaus, kurį įspraudus už baterijos galo, ji tvirtai prisispaudė prie kontaktų.

Kita problema tapo dangtelio išliejimo tikslumas. Jau tapo įprasta, kad kinai neblogai kopijuoja ir gamina elektroniką, tačiau su mechanine kokybe jiems vis dar sunkiai sekasi. Ne išimtis buvo šis dangtelis. Jau padėjus ant stalo buvo galima įžiūrėti, jog dangtelis išsirietęs, o uždėjus ant telefono - plyšys telefono apačioje buvo akivaizdus. Padėtis kiek pasitaisė, pakaitinus dangtelį virš dujinės ir palanksčius rankomis, tačiau daug kaitinti nesinorėjo, nes „guminis“ apvalkalas ėmė „raitotis“. O ir pagerėjimas buvo laikinas -- po savaitės plyšys vėl atisivėrė. Laimei dangtelis laikosi ir neketina nukristi.

Tačiau prie pačios bater ijos nelabai yra kaip prikibti. Gal ji ir neturi skelbiamų 3500 mAh (mes gi žinom terminą „kiniški vatai“), tačiau talpa tikrai gerokai didesnė už originalų akumuliatorių. Iš vakaro įkrovęs, galiu ramiai beveik dvi darbo dienas laikyti aktyvų interneto ryšį, laikas nuo laiko parašyti vieną kitą žinutę, paskaityti paštą ir visą laiką klausytis muzikos. Tiesa, antrajai darbo dienai perkopus pusiaudienį telefonas jau ima skųstis, jog baterija ima sekti. Tačiau kas kelioliką minučių ekrane pasirodantys priminimai apie kroviklio poreikį, trunka iki pat 17 val. kai baterija išsenka galutinai ir telefonas išsijungia. Taip buvo patikrinta du kartus.

Taigi reziumuojant, baterijos pakanka beveik dvigubai ilgesniam darbo laikui, o darbiniam telefonui tai labai gerai. Už tokią kainą daugiau nelabai ir yra ko norėti. Keletas nuotraukų yra fotogalerijos skyriuje „Buitis“.