Karcher SE 6.100Mažajam sparčiai augant ir vis aiškiau demonstruojant norą judėti kur kas toliau, nei pagalvėmis ir sofos atramomis atitvertas pusės kvadratinio metro plotas ant sofos, buvo susimąstyta apie bendrąją buto tvarką. Nepaisant mano brangiausios užsispyrusių pastangų kovoti su dulkėmis, po savaitės jos vis viena tumulais vartosi pakampėse. Dar daugiau, prasiurbus kambarius su senuku Philips dulkių siurbliu (kuris šiaip nebuvo pats pigiausias), susidaro įspūdis, jog jis daugiau dulkių išpučia, nei susiurbia. Bent jau po kambarių siurbimo, ore tvyro sausas graužiantis dulkių tvaikas.

Taigi po gan ilgų apmąstymų buvo nuspręsta pabandyti atnaujinti kovos su dulkėmis priemones ir įsigyti plaunantį dulkių siurblį anksčiau, nei jas iš pakampių ims traukti tuoj imsiantis šliaužioti „siurblys“. O jei jau naujinti, tai naujinti rimtai ir rinktis „plaunantį“ dulkių siurblį, kuris visą šlamštą filtruotų į vandenį ir neišleistų atgal. Savaitę paskaičius įvairiausius forumus, buvo išsirinktas mėlynasis dalekas (nors pasak mano brangiausios, tai R2D2) - „Thomas Bravo 20s“, tačiau nuvažiavus į parduotuvę (jau berods trečią kartą) viskas vėl apsivertė. Bet apie viską iš eilės...

IgnasTurimas senasis „Philps“ filtras siurbia neblogai, tačiau bėda ta, jog per daugkartinio naudojimo maišelį nemažai tų dulkių, ypač pačių smulkiausiųjų, išlekia atgal ir kambarius užtvindo aitrus dulkių tvaikas. Tad namie atsiradus mažyliui buvo nuspręsta kiek sumažinti dulkių kiekį ir kaip galima efektyviau jas išrinkti iš aplinkos. Pasižvalgius po parduotuves, nuo pasirinkimo ėmė raibti akys - ypač pradėjus skaityti gamintojų panegirikas sau. Kiekvienas gamintojas viens už kitą „pranašesnis“, naudojantis „unikalias“ technologijas, žadančias komfortišką, švarų, ekologišką ir higienišką gyvenimą. Ir čia tik kalba eina tik apie eilinius dulkių siurblius, apie „kosmonautus“ iš „Kirby“, „Rainbow“ ir dar kažkokios kompanijos bei jų atstovus jau nekalbu. Į juos nė nesikreipiau. :)

Privargus su senojo siurblio dulkių maišu, po kurio išvalymo kiekvieną kartą sekdavo koks pusdienis čiaudėjimo ir norint sutaupyti pinigų, atsisakant vienkartinių dulkių maišų - buvo nuspręsta rinktis dulkių filtravimo į vandenį technologiją. Vandens filtruose dulkių siurbimo vamzdžiai nuleidžiami į vandens baką ir visas srautas sėkmingai burbuliuoja po vandeniu. Baigus siurbti, bakas su purvinu vandeniu tiesiog išpilamas į kanalizaciją ir tiek žinių. Aišku, tai supaprastintas technologijos aiškinimas, tačiau principas toks. Pažiūrėjus į varganai atrodantį svetainės kilimą buvo nuspręsta neapsistoti ties vien tik vandens filtravimu, o pasirinkti dar ir papildomą plovimo galimybę. Tokie siurbliai prieš siurbdami dar išpurškia ploviklio srovę, kuri įsigeria į kilimus ir paskui ploviklis susiurbiamas su visais purvais.

Beskaitant visokius forumus ir juose išsakytus atsiliepimus, buvo nuspręsta rinktis „Thomas Bravo 20s“, kuris turi didelį skysčių surinkimo baką ir vandens filtrą. Daleką ar R2D2 primenantis apverstas mėlynas „kibiras“ ant ratukų dizainu neišsiskyrė, tačiau apie juos kažkaip neteko pasiskaityti ne kokių atsiliepimų, kaip apie per pus brangesnius TT, kurių pilnas skelbiu.lt portalas. Matyt ne veltui. :) Tačiau nuvykus į parduotuvę ir apžiūrėjus gyvai, staiga suabejojau siurblio surinkimo kokybe - labai jau nepatikimai atrodė plastmasiniai kabliukai, pritvirtinantys apatinę „kibiro“ dalį prie viršutinės siurblio dalies su visomis technologijomis. Iškilo pagrįsta abejonė, ar pakėlus pilną siurblį už rankenos, kabliai nesulūš ir susiurbtas „gėris“ neišsipils lauk. Šalia stovėjo „Karcher SE 6.100“ - iš pirmo žvilgsnio patikimas vokiškos technikos egzempliorius, kurio fiksatoriai atrodė akivaizdžiai patikimesni. Šis siurblys taip pat yra gerokai kompaktiškesnis ir greičiausiai turėtų tilpti į laiptinės spintelę, kur mėlynas „Thomas“ niekaip nebūtų tilpęs, be to turi HEPA filtrą, kas savaime yra rimtas privalumas, nes vien vandens filtras negarantuoja gero smulkių dulkių išvalymo. O ir šiaip, „Karcher“ vardas tikrai žinomas tarp visokios technikos, susijusios su kompresoriais, siurbliais ir aukšto slėgio plautuvais. Vienu žodžiu dvi savaites trukęs „Thomas Bravo 20s“ pasirinkimas baigėsi tuo, jog buvo nusipirktas „Karcher SE 6.100“. Juk plaunantis dulkių siurblys automatiškai turės vandens filtrą, o ir aprašyme miglotai apie tai parašyta. Deja, tai nėra visiška tiesa... Kaip ir tai, jog „Karcher“ vardas vietoje vokiškos kokybės, gali reikšti tik fokišką kokibe...