Šerlokas Holmsas ir MoriartisDauguma tikrai gerai žino Arturo Konano Doilio sukurtą istoriją apie Didžiosios Britanijos genialaus detektyvo Šerloko Holmso nuotykius, narpliojant sudėtingiausius nusikaltimus. Tarp kitų apsakymų serijos herojų galima sutikti ir mirtiną Holmso priešą - genialų nusikaltėlį, daktarą Moriartį.

Tačiau kas, jei viskas buvo kiek kitaip ir visiems gerai žinoma Šerloko Holmso istorija tėra tik fasadas plačiosioms masėms, po kuriuo slepiasi kur kas paslaptingesnės istorijos. Kas, jei būtent Moriartis ir sukūrė genialų detektyvą Šerloką, kuris, pats to nežinodamas, dirbo pagal precizišką piktojo genijaus planą? Romanų skaityti neteko - mačiau tik TSRS ir Vakarų TV bei kino studijų ekranizacijas, tačiau jose nebuvo labai akcentuojama, kodėl Moriartis darė nusikaltimus. Šio anime autoriai nusprendė pažvelgti į Šerloko istoriją iš Moriarčio pusės ir pateikti savą įvykių versiją, kuri suintrigavo jau nuo pirmųjų serijų.

Baker gatvė 221BSeriale bus minima ir Temzėje išbarstytų Agros lobių istorija, ir Bohemijos princo skandalas. Ir nors istorijos siužetas išlieka panašus, pati istorija atrodo visiškai kita, kai ją pasakoja, o tiksliau - režisuoja pats Moriartis. Ir šios naujos istorijos yra pilnos netikėtumų, pavyzdžiui, tai, kad nusikaltimų genijus nėra vienas asmuo, o Holmsų šeima yra glaudžiai susijusi su Prancūzijos revoliucija ir viena garsiausių jos figūrų Maksimilijanu Robespjeru. Darosi įdomu? O jei pridėti dar ir tokią personą, kurios vardas yra Džeimsas, o pavardę manau jau galite atspėti ir patys? Ir tikrai bus labai netikėta, kuri persona prisistatys šia legendine fraze: "Bond, James Bond"

Apibendrinant - du sezonai sprogo per keletą dienų. Siužeto autoriai dailiai perpasakojo Šerloko istoriją kitu kampu, sutelkdami dėmesį į pagrindinę priežastį, kodėl serialas pavadintas: "Patriotas Moriartis". Na ir dar, tai vienas iš tų nedaugelio anime, kur pagrindiniai herojai nėra Tokijo vidurinės mokyklos moksleiviai, įsipainioję į kokią nors neaiškią istoriją, susijusią su pasaulio gelbėjimu.