TV6 cenzūra arba saugome nepilnamečius nuo neigiamo turinioGrįžęs iš darbo, kaip įprasta, įsijungiau televizorių. Paprastai tokiu metu per TV6 rodomas detektyvinis alemokslinės fantastikos serialas - CSI. Personažai matyti, kaip ir dauguma serijų, taigi fone sukasi pernelyg neerzinantis turinys, kol prasidės žinių serija.

Taigi, sukasi foninis triukšmo ir vaizdo šaltinis ir akies kraštu pastebėjau, kad kažkoks tai išplaukęs vaizdas rodomas. Pirmą kartą pagalvojau, kad tai režisieriaus originali mintis perteikti kažkokią gilesnę momentinę ar, tiesiog, sąmonės aptemimą, gavus kokiu lygintuvu per galvą.

 

Bet pastebėjus, jog fokuso trūkumas kartojasi, o LCD, kitaip, nei kinesnopini s įrenginys, kaip ir neturėtų pamesti fokuso - susidomėjau... Atidžiau pažiūrėjus į „žydrojo žiburėlio“ vaizdus supratau, jog čia ne režisierius, o TV6 pokštauja. Labai jau griežtai kampuotos tos neryškaus vaizdo zonos. Be to, labai jau dėsningai ekrane vaizdas išplaukia būtent tuo momentu, kai detektyvai turėtų parodyti kokio lavono nuotrauką ar daktaras Sidas imasi šviežienos, patiestos ant morgo stalo.

Viskas išsyk stojo į savo vietas! Taigi čia mūsų Seimas saugo mūsų nepilnamečius nuo neigiamo turinio, kuris nevaržomai liejasi per TV ekranus.

Pažiūrėkite patys:

TV6 cenzūra arba saugome nepilnamečius nuo neigiamo turinio

Nuotraukos gavosi, kokios gavosi, nes po ranka pasitaikė tik fotoaparatas su apmirusiu objektyvu, o serialas jau ėjo į pabaigą, nes namo grįžtu vėlokai.