Global Charger 8000Namuose esant daugiau nei dviems telefonams, neretai kyla keblumų juos įkrauti. Pirmiausia tai, kad statydamas namus, daugiau nei 2 elektros tinklo lizdus montavau tik ten, kur stovės televizorius ar kompiuteris. Ir tokie lizdų "kompleksai" ne tik, kad yra stalų ar už spintelių, bet paprastai jau ir pilnai "užkišti" elektros prietaisų maitinimo laidų kištukais. O ir šiaip, dauguma lizdų paprastai yra palei žemę, o ne stalo aukštyje.

Kita problema, kad norint patogiai krauti keletą telefonų, lizduose reikia nuolat laikyti įkištus kroviklius. Tai ne tik ne itin patogu, nes lizdai nuolat užimti, bet ir šiek tiek didina kokio nors nenumatyto įvykio tikimybę. O kur dar nuolat nuo stalo nuslenkančių laidų žvejojimas ar bandymai pata ikyti išsitraukusį USB kištuką į kroviklio lizdą.

Taigi buvo nuspręsta kelis kroviklius pakeisti vienu, galinčiu krauti keletą telefonų vienu metu. Po šiokios tokios meditacijos ir kainų vertinimo išsirinkau „Arctic Global Charger 8000“ krovimo stotelę, galinčią krauti iki 5 įrenginių vienu metu. Vienas iš 5 lizdų yra suderinamas su „Qualcomm Quick Charge 2.0“ protokolu, tačiau ir kiti gali duoti iki 2.4A srovę.


Pati krovimo stotelė yra supakuota į gražią ir tvirtą užtrauktuku užsegamą kelioninę dėžutę, kurioje telpa kroviklis, 2 trumpi USB laidai ir tinkamas elektros maitinimo laidas. Iš viso komplekte yra 4 maitinimo laidai su skirtingų tinklų kištukais: ES, JAV, Didžiosios Britanijos ir Australijos. Prijungęs dar 2 papildomai įsigytus trumpus USB laidus dabar be vargo galiu greitai krauti visus 3 mobiliuosius telefonus iškart, užimdamas tik vieną elektros lizdą.

Tačiau krovimas pagreitėjo ne tik todėl, kad nebereikia laukti, kol kitas telefonas bus įkrautas iki pakankamo lygio - pati krovimo srovė padidėjo. Nors oficialiai originalus Xiaomi kroviklis galėjo duoti iki 2A, o ZTE iki 1A, tačiau realiai aš retai kada buvau matęs daugiau, nei 900mA krovimo sroves. Tuo tarpu prijungus prie „Arctic“ kroviklio, „AccuBattery“ programa kartais parodo ir 1200-1500mA lygio sroves. Pats kroviklis turi gumines kojeles, todėl paliktas ant stalo kampo, niekur nečiuočia ir laidai yra visuomet vietoje - jų nereikia ieškoti po stalu.

JungiklisDeja, bet net ir šveicarai kažkodėl nusprendė sutaupyti ir į kelias dešimtis kainuojantį įrenginį neįdėjo vienos smulkmenos, padarančios šį kroviklį turbūt idealiu - kroviklis neturi išjungimo mygtuko. Aš suprantu, kad išmaniems įrenginiams, kuriuos galimai galima valdyti nuotoliniu būdu, dažniausiai yra prasmė būti visuomet įjungtiems. Tačiau krovikliui??? Laimei „Senukuose“, „Moki Veži“ ar kitoje elektros reikmenų parduotuvėje galima ant laido montuojamą jungiklį, kuris nekainuoja nė euro. Taigi „Global Charger“ laidas buvo perskrostas ties krovikliu ir į tarpą „įsuktas“ jungiklis, patikimai išjungiantis kroviklį, kai šis nenaudojamas.