- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2141
3 stiklinės miltų,
3 šaukštai aliejaus
1 puodelis karšto verdančio vandens.
Viską suminkyti ir dėti mėgstamą įdarą. Ir nesugalvokite padidinti ar pamažinti ko nors, nes proporcijos idealios. Tešla gaunasi nuostabi! :) O svarbiausiai, kad koldūnai niekada neišsileidžia.
(Redos Bumbulienės receptas)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2272
2 porcijos:
4 lazanijos lakštai
120g varškės (rinkitės minkštą, be gumulėlių)
230g pieno
200g špinatų(neturint šviežių tiks ir šaldyti)
1 svogūnas
2-3 skiltelės česnako
50g fermentinio sūrio
pusė šaukšto miltų
šiek tiek sviesto
šaukštelis aliejaus
muskato riešutas, bazilikai, lauro lapelis, juodieji pipirai, druska
Lazanijos lakštus trumpai apvirkite (7-10min.). Svogūną susmulkinkite, apkepkite ant įkaitinto aliejaus. Kai svogūnas gražiai pagels, įspauskite česnako skilteles ir pakepkite dar šiek tiek. Sudėkite špinatus, įpilkite šlakelį vandens ir pakaitinkite porą minučių. Įberkite druskos, pipirų, baziliko bei muskato riešuto. Varškę sutrinkite šakute, sumaišykite su pora šaukštų pieno (apie 30g). Palikite šaukštą varškės masės, o likusią supilkite ant špinatų. Jei reikia, įpilkite dar šlakelį vandens arba pieno (masė turi būti gana tiršta). Sviestą ištirpinkite keptuvėje, ant jo pakepinkite miltus. Po truputį, gerai maišydami, supilkite likusį pieną. Įberkite druskos, prieskonių, įdėkite lauro lapelį ir maišydami maždaug minutę kaitinkite ant mažos ugnies. Lauro lapelį išmeskite. Mažą kepimo formą ištepkite šaukštu padažo. Dėkite lakštą, tepkite padažu, dėkite trečdalį špinatų. Taip susluoksniuokite tris sluoksnius. Uždėję paskutinį lazanijos lakštą, patepkite likusia varškės mase bei apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite apie 15min. įkaitintoje orkaitėje.
receptas iš http://vanilla-blonde.blogspot.com/2010/09/lazanija-su-varske-bei-spinatais.html