- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2329
Silkė su žalumynais
Sudėti silkės gabaliukus į didelę silkinę ir prie jos dėti žalumynus. Žalumynai: smulkiai supjaustytas agurkas, svogūnų laiškai, petražolės, krapai . Įbėrus pipirų, šiek tiek druskos viską sumaišyti su majonezu. Labai greita, paprasta ir tikrai skanu ;)
(Renatos Žičiuvienės receptai)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 3626
tešlai:
50g varsšės;
kiaušini s;
3 šauksšai aliejaus;
3 šaukštai pieno;
druskos truputi;
2 stiklnės miltų;
smulkintų rozmarinų,
galima dar įdeti šaukštą smulkintų lazdyno riešutų.
Įdarui:100g šaldytų virtų krevečių;
8-10 virtų didelių krevečių;
50g krabų mėsos ;
žuvų prieskonių;
ritinėlis mozarelos;
2 kiaušiniai;
50ml grietinėlės;
druskos.
Varškę sutrinti su kiaušiniu, aliejumi, pienu ir druska. Suberti miltus, riešutus, įberti rozmarinus ir išminkyti teslą. Ją 1-2 val. palaikyti šaldytuve. Atšalusią tešlą padalyti i 8-10 nedidelių gabalėlių ir jas įspausti kepimo formelėse.
Krevetes susmulkinti,/dideles palikti puošimui/ sumaišyti su smulkinta krabų mėsa žuvų prieskoniais. Mocarela sutarkuoti ir sumaišyti su plaktais kiaušiniais, grietinėle, druska. Krevetes su krabų mėsa sudėti ant tešlos ir užpilti plakiniu. Kepti kol iskeps, po to papuošti krevetėmis ir žalumynais
(Vilmos Tamkus receptas)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 3513
Kiaušinius išvirti (3-4) ir sutarkuoti burokine tarka, sudėti susmulkintą tuną (aliejuje), griežinėliais pjaustytą porą, majonezą, krapus ir druską. Viską gerai išmais yti ir tepti ant lavašo. Išteptą lavašą susukti į ritinėlį ir valandai įdėti į šaldytuvą. Po to supjaustyti griežinėliais ir patiekti.
Alinos Nasickienės receptas
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2529
Paskrudinti forminį batoną, ištrinti cčsnaku ir supjaustyti kevirčiais, ant jo dėti tokias salotas: krabu lazdelės, svogūnų laiškai, pomidorai viskas susmulkinama ir sumaišoma su majonezu.
Ant to pačio batono galima tiesiog užtepti majonezo ir dėti pomidoro griežiinėlį ir užbarstyti pipirų.
Vilmos Tamkus receptas
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 8951
reikės:
pikantiškų krepšelių (perku parduotuvėje, jie būna jau paruošti);
lydyto sūrelio arba varškės kremo,
lašišos,
Krevečių (būna indeliuose marinuotų , jau paruoštų naudojimui, nereikia nė virti):
vėžių uodegėlių (taip pat būna pirkti sūryme, jau paruoštų naudoti)
agurko (žalio arba marinuoto, pagal kiekvieo skonį)
citrinos,
krapų arba petražolių papuošimui
į krepšelius dedu po šaukštelį lydyto sūrio arba varškės kremo, ant viršaus dedu į vienus krepšelius lašišos gabaliukus (arba lašišos juosteles susuku į rožytę), į kitus dedu po kelias krevetes, vėžio uodegėles. smulkiais šiaudeliais supjaustau agurką, dedu šalia lašišos, kravečių arvėžių, citriną susipjaustau labai plonais (beveik permatomais) griežinėliais, įpjaunu griežinėlį iki pusės ir persuku, kad gautūsi tokia kaip spiralė, dedu į krepšelius ir viska puošiužalumynais. Juos galima smulkiai susikapoti ir apibarstyti, arba dėti papuošimui po mažyte šakelę.
Sudedam viską gražiaiį lėkštes ar kitą ser viravimo indą ir pateikiam.
Skanaus.
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 4507
Rekės:
duonos,
batono,
tepamo sūrelio,
sviesto
pomidoro,
agurko,
alyvuogių (žalių arba juodų, pagal skonį)
džiovintų slyvų arba džiovintų abrikosų
lydyto sūrio (skaniausiai gaunasi su kietuoju sūriu, pvz Džiugas, bet galima imti bet kokį kita, mėgstamą)
kumpio, lašišos
Iš pateiktų produktų gaminsime kelių rūšių sumuštinukus.
SUMUŠTINUKAI SU KUMPIU IR LAŠIŠA.
imam duoną ir batoną (batoną arba forminę baltą sumuštinių duoną dar galima ir paskrudinti skrudintuvėje), nepjaustom pluteles. aptepam lydytu sūreliu, susipjaustom nedideliais norimos formos gabalėliais (trikampėliais, keturkampiai, apskritimai, viską vieno kasnio dydžio). susipjaustom lašišą, kumpį, agurką griežinėliais, pomidorą griežinėliais. Ant duonos ar batono užtepto sūreliu dedam gabalėlį kumpio arba lašišos, ant viršaus ant vienų sumuštinukų agurką, ant kitų pomidorą, ant viršaus uždedam po alyvuogę, sumuštinukus persmeigiam sumuštinių smeigtukais ar dantų krapštukais ir dedam į lekštę.
SUMUŠTINUKAI SU SŪRIU IR SLYVOMIS (arba abrikosais).
Taip pat imam paskrudintą batoną,susipjaustom norimais gabaliukais, tepam sviestu, ant viršaus dedam sūrį (kietąjį ar kitą mėgstamą), ant sūrio džiovintą slyvą arba abrikosą (jei labai dideles pjaunam jas pusiau), puošiam alyvuoge arba galim jos nedėti jei nemėgstam, smeigiam smeigtuku ir dedam į lėkštę.
SUMUŠTINUKAI SU KUMPIU, SŪRIU IR SLYVOMIS.
Susipjaustom sviestu aptepą duoną ar batoną norimos formos gabaliukais, at viršaus dedam kumpį, ant jo sūrį, ant sūrio džiovintą slyvą arba abrikosą, persmeigiam smeigtuku ir dedam į lėkštę.
Iš turimį produktų galima pasigamintį ir dar įvairesnių skonių sumuštinukų, tik reikia nepatingėti derinti įvairius produktus tarpusavyje.
Skanaus