- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2225
4 šaukšteliai kakavos,
400 g. sausainių (gaidelis),
indelis kondensuoto pieno,
200 g. sviesto .
sviestą kol tirpinu supilu kond. pieną, pakaitinu kokias 5 min, suberiu kakavą, išmaišau ir viską užpilu ant sulaužytų sausainių, masę susuku į kepimo popierių (aut. past. galima ir vynioti į maistinę plevelę) ir 2 val. dedu įi šaldytuvą. Galima pagardinti džiovintais obuoliais, riešutais, saulėgrąžomis, razinomis.
(Renatos Žičiuvienės receptas)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2307
Reikia:
- apelsinų
- želė
Apelsino puseles išspausti su sulčiaspaudę arba išskobti minkštimą šaukšteliu. Pasida ryti šiek tiek kietesnę želė nei parašyta ant pakelio (nedapilti šiek tiek vandens), kai želė gerai atvės supilstyti į apelsino kaušelius ir padėti į šaldytuvą sustingti. Sustingusias apelsinų puseles supjaustyti ir patiekti.
Receptas iš http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/desertai/zele-griezineliai.html
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2458
Biskvitui:
7 kiaušinių trynių
160-180 g miltų
100 g cukraus
100 g sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
Suflė:
7 kiaušinių baltymų
150 g sviesto
200 g kondensuoto pieno
100 g cukraus
20 g želatinos
citrinos sulčių (pagal skonį)
Biskvitui: kambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi iki baltumo. Nuolat maišant, po vieną
sudedami kiaušinių tryniai. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir viskas atsargiai išmaišoma. Bikvito tešla supilama į kepimo popieriumi išklotą torto formą (nuimamais kraštais) ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas į du lakštus.
Suflė: želatina užpilama 0,5 stiklinės vandens ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Kondensuotas pienas išplakamas su kambario temperatūros sviestu ir citrinos sultimis. Gauta masė padedama į šaldytuvą. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir truputį pravėsinama. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų, pamažu pilant cukrų. Pamažu supilama ištirpinta želatina, sudedama sviesto-kondensuoto pieno masė ir viskas labai atsargiai išmaišoma (gaunama švelni, puri masė).
Į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas vienas biskvito lakštas ir ant jo supilama pagaminta suflė. Dedama į šaldytuvą ir palaukiama, kol suflė pradeda truputį stingti. Tada uždedamas antras biskvito lakštas, lengvai paspaudžiama ir dedama atgal į šaldytuvą.
Šokoladini am glajui:
150 g juodojo šokolado
70 ml grietinėlės 35 proc.
Papuošimui:
5-6 šviežių braškių
Šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Braškės nuplaunamos nusausinamos ir apšlakstomos šokoladiniu glajumi. Šokoladinis glajus atvėsinamas ir tolygiai paskleidžiamas jau ant sustingusio torto viršaus. Šokoladiniam glajui sustingus, tortas „Paukščių pienas“ papuošiamas braškėmis. Skanaus.
Receptas iš http://www.patiekalu-receptai.lt/tortu-receptai/tortas-pauksciu-pienas/
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2208
Tešla:
3 kiaušiniai
9 šaukštai miltų
(vienam kiaušiniui dedami apie 3 šaukštai miltų)
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
1 st. vandens
Apibarstymui:
aguonos
Kepimui
0,7 l aliejaus(geriausiai rapsų)
Glaistas
Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas.
Tešla
Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo(permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia lygiakraščius trikampius), juos sumetam į karštą keptuvę (indą) su aliejum. Lapeliai kepami iki norimo rudumo.Iškepti lapeliai pamirkomi glaiste ir dedami ant lėkštės. Kiekvienas lakštelis apiberiamas aguonomis .Iš lakštelių suformuojame piramidę.
Receptas iš http://www.patiekalai.lt/receptai-skruzdelynas/553/
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2181
200g varškės,
2 stiklinės miltų,
200g grietinės,
200 g sviesto,
kiaušinis aptepimui,
pabarstymui kas ką sumanote.
viską sudėjus padaryti tešlą, iškočioti, formuoti kas šauna į galvą (tik nesto ros turi būti formos) ir aptepti kiaušiniu, mėgstantiems sūriai apibarstyti druska su kmynais arba sezamo sėklomis, mėgstantiems saldžiai - apibarstyti su cukrumi ir saulėgrazomis, ar cinamonu, galima interpretuoti bet kaip. 180 laipsniu orkaitėje kepti kol paruduoja.
(Renatos Žičiuvienės receptas)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 3418
Reikia:
1,25 kg riebios varškės,
300 g sviesto (ne jokio pakaitalo),
250 g grietinės,
400 g kondensuoto saldaus pieno,
1/2 stiklinės cukraus,
1 stiklinė razinų,
sauja džiovintų ananasų, papajos gabaliukų, pistacijos riešutų migdolų riešutų,
truputis vanilijos,
2 valg. šaukštai želatinos.
Varškę pertrinti per sietelį (arba sutrinti blenderiu), sudėti minkštą (bet ne lydytą) sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Želatiną išbrinkinti stiklinėje pieno, po to pakaitinti, kol ištirps. Razinas nuplikyti (kad skaniau būtų palaikau iš vakaro užpylusi stiklinaite romo, tiks ir lietuviška Starka). Į varškės masę sudėti razinas ir kt. vaisius ir riešutus, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti ir sukrėsti į norimos formos plastikinį indą. Dedame į šaldytuvą stingti per naktį.
Velykų ryta plastikinį dubenį dedame į karštą vandenį, palaikome ir atsargiai išver čiame paschą ant lėkštės ar padėkliuko, puošiame kam kaip patinka, galima apdėlioti riešutais (gražiai atrodo migdolai), galima pavasarinėmis gėlytėmis. Tai puikus, gaivus desertas.