- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 1959
1,2 kg sunokusių, kietokų kriaušių
240 g cukraus
240 g miltų
150 g sviesto
citrina (nutarkuota žievelė ir sultys)
žiupsnelis druskos
4 kiaušini ai
2 a.š. kepimo miltelių
Pirmu maišymu suplakam cukrų, sviestą ir kiaušinius. Sviestą naudojau labai minkštą kambario temperatūros (karštą vasaros dieną).
Antru maišymu tešlon dedame miltus, druską, kepimo miltelius, po to citrinos žievelę ir sultis.
Kriaušes pjaustome ketvirčiais ir kokių 3mm storio juostelėmis, įmaišome į tešlą. Porą kriaušių palikau papuošimui - supjausčiau išilgai plonomis juostelėmis ir apdėliojau ratuku. Gal geriau nulupti kriaušių odelę, bet aš patingėjau...
Kepame apie valandą 180 C orkaitėje.
Citrina pyragui priduoda labai labai gerą skonį.
Receptas iš http://www.monkeydinner.com/2008/06/kriaui-pyragas.html
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 1957
90 g kambario temperatūros sviesto;
60 g cukraus,
1 kiaušinis;
180-200 g 405D tipo miltų;
1-2 a.š. vanilinio cukraus;
įvairių spalvų karamelinių saldainių.
Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį, įmaišyti miltus. Tešlą išminkyti ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Atšaldytą plonai iškočioti, išspausti norimomis formelėmis sausainius ir kepti įkaitintoje iki 1800 temperatūroje 8-10 minučių. Saldainius sutrupinti, užpildyti sausaini uose paliktas kiaurymes ir dar porai minučių dėti į orkaitę. Ištraukus atvėsinti ir tik tada nuimti nuo kepimo popieriaus.
Receptas iš http ://www.forellesreceptai.lt/sausainiu-puokste