Reikia:

  • 200 g. trapių sausainių (g. b. gaidelis ar selga, aš naudojau petit beurre)
  • 150 g. minkšto sviesto
  • 150 g. mascarpone
  • 200 ml . plakamosios grietinėlės
  • 3 kiaušinių trynių
  • 4 v. šaukštai cukraus
  • 3 v. šaukštų karčiosios kakavos
  • 300-400 g. braškių

 

Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.

 

Torto formą (15 cm. skersmens) su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi. Ant jo supilkite paruoštus sausainius, suplokite, kad būtų tvirtas pagrindas. Braškes nuplaukite, nuvalykite, perpjaukite išilgai ir braškių puselėmis išklokite tortinės sieneles (braškių vidinę pusę dėkite prie tortinės sienelės).

 

Formą įdėkite į šaldytuvą kol paruošime kremą.

Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi. Kitam dubenyje išplakite grietinėlę. Kiaušinio trynius sumaišykite su mascarpone bei išplakta grietinele. Paruoštą kremą sudėkite į formą ant sausainių. Paruoštą kremą supilkite ant paruošto sausainių pagrindo. Ant viršaus užbarstykite persijotos kakavos ir papuoškite braškėmis bei mėtų lapeliais

 

 

Kremą galima keisti varškės kremu – maltą varškę sumaišyti su grietine, jei reikia įmaišyti želatinos, galima tik su plakta grietinele + želatina gaminti, žodziu pagal skonį ir fantaziją

 

Į kremą galima įlašinti vanilės esensijos ar vanilinio cukraus.

Receptas iš http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/deser tai/nekeptas-tortas-su-braskemis.html