Originalus receptas paimtas iš čia: http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=14497025

Tačiau mano draugė dažnai daro su konservuotais persikais, t.y. vietoje vyšnių deda konservuotus persikus. Galima varijuoti ir su kitais įvairiais vaisiais. Tikrai labai skanus pyragas.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


250 g miltų,
125 g sviesto,
1 žiupsnelio druskos,
75 g cukraus,
1 kiaušinio trynio.

Įdarui –

100 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušinių,
500 g varškės,
1 pakelio sausojo vanilinio pudingo,
1 indelio konservuotų vyšnių (750 ml).

Miltus persijokite į didelį dubenį, o ant viršaus suberkite gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinio trynį, įpilkite du šaukštus vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite, perkelkite į kepimo formą ir suformuokite trijų centimetrų aukščio kraštelius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Pagaminkite įdarą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir į šią masę po vieną įmuškite kiaušini us. Palaipsniui įmaišykite varškę ir sausojo vanilinio pudingo miltelius.

Konservuotas vyšnias nuvarvinkite sietelyje ir tolygiai išdėliokite tešlos paviršiuje. Ant viršaus iškrėskite varškės masę ir išlyginkite. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Pyragą atvėsinkite neišimdami iš kepimo formos.