Puikus ir greitas pyragas jei namuose liko batono (tinka ir apdžiūvęs ir papelijęs) ir jei mėtosi obuoiukų.

6 porcijoms reikės:
500 g obuolių;
1 batono;
2 kiaušinių;
300 ml pieno;
50 g cukraus;
1 žiupsnelio malto cinamono;
1 valg. šaukšto maltų džiuvėselių;
2 arbt, šaikštelių cukraus pudros

nuo batono nupjaustome plutelę, minkštimą supjaustome kubeliais. Kiaušini us išplakame su cukrumi ir sumaišome su šiltu pienu. Kaiušinių ir pieno mase užpilame batono kubelius ir paliekame 25 min pastovėti. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
obuolius nulupame, pašaliname sėklas, minkštimą supjaustome nedideliais gabalėliais. Obuolių gabalėlius su,aišome su išmirkytais batono kubeliais ir maltu cinamonu. Kepimo formą sutepame sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais.
obuolių masę iškrečiame į kepimo formą, išlyginame ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25 min. Iškepusį pyragą išėmus iš orkaitės paliekame pastovėti penkiolika minučių. Apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.