Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Valgomosios lėkštės dydžio pyragui reikės:
2 lapelių šaldytos tešlos (bemielės);
1 Brie sūrio (trikampėlį vieną);
1 saujos džiovintų vyšnių;
1 saujos migdolų;
2 šaukštų rudojo cukraus.

tešlą iškočiokite į vieną didelį blyną, uždedam lėkštę ir išsipjauname skritulį. Nupjautas juosteles panaudosime puošimui. Į blyno vidurį dedame nemažais gabaliukais supjaustytą brie sūrį, beriame vyšnias, kapotus migdolus, apiberiame cukrumi. Tešlą užlankstome į vidinč pusę, kad susidarytų krašteliai. Iš tešlos likučių pasidarome juosteles, kuriomis išpiname pyrago viršų. Pyragą galima aptepti kiaušinio plakiniu.
Paruoštą pyragą dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame apie 15 min. tada karštį sumažiname iki 170  laipsnių ir pakepam dar 10-15 min (arba kol gražiai iškeps tešla).

Puikiai tinka prie vyno.

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti