Užkandžiai

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Kiaušinius išvirti (3-4) ir sutarkuoti burokine tarka, sudėti susmulkintą tuną (aliejuje), griežinėliais pjaustytą porą, majonezą, krapus ir druską. Viską gerai išmaisyti ir tepti ant lavašo. Išteptą lavašą susukti į ritinėlį ir valandai įdėti į šaldytuvą. Po to supjaustyti griežinėliais ir patiekti.

Alinos Nasickienės receptas

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Paskrudinti forminį batoną, ištrinti cčsnaku ir supjaustyti kevirčiais, ant jo dėti tokias salotas: krabu lazdelės, svogūnų laiškai, pomidorai viskas susmulkinama ir sumaišoma su majonezu.

Ant to pačio batono galima tiesiog užtepti majonezo ir dėti pomidoro griežiinėlį ir užbarstyti pipirų.

Vilmos Tamkus receptas

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Rekės:
duonos,
batono,
tepamo sūrelio,
sviesto
pomidoro,
agurko,
alyvuogių (žalių arba juodų, pagal skonį)
džiovintų slyvų arba džiovintų abrikosų
lydyto sūrio (skaniausiai gaunasi su kietuoju sūriu, pvz Džiugas, bet galima imti bet kokį kita, mėgstamą)
kumpio, lašišos

 Iš pateiktų produktų gaminsime kelių rūšių sumuštinukus.

SUMUŠTINUKAI SU KUMPIU IR LAŠIŠA.
imam duoną ir batoną (batoną arba forminę baltą sumuštinių duoną dar galima ir paskrudinti skrudintuvėje), nepjaustom pluteles. aptepam lydytu sūreliu, susipjaustom nedideliais norimos formos gabalėliais (trikampėliais, keturkampiai, apskritimai, viską vieno kasnio dydžio). susipjaustom lašišą, kumpį, agurką griežinėliais, pomidorą griežinėliais. Ant duonos ar batono užtepto sūreliu dedam gabalėlį kumpio arba lašišos, ant viršaus ant vienų sumuštinukų agurką, ant kitų pomidorą, ant viršaus uždedam po alyvuogę, sumuštinukus persmeigiam sumuštinių smeigtukais ar dantų krapštukais ir dedam į lekštę.

SUMUŠTINUKAI SU SŪRIU IR SLYVOMIS (arba abrikosais).
Taip pat imam paskrudintą batoną,susipjaustom norimais gabaliukais, tepam sviestu, ant viršaus dedam sūrį (kietąjį ar kitą mėgstamą), ant sūrio džiovintą slyvą arba abrikosą (jei labai dideles pjaunam jas pusiau), puošiam alyvuoge arba galim jos nedėti jei nemėgstam, smeigiam smeigtuku ir dedam į lėkštę.

SUMUŠTINUKAI SU KUMPIU, SŪRIU IR SLYVOMIS.
Susipjaustom sviestu aptepą duoną ar batoną norimos formos gabaliukais, at viršaus dedam kumpį, ant jo sūrį, ant sūrio džiovintą slyvą arba abrikosą, persmeigiam smeigtuku ir dedam į lėkštę.

Iš turimį produktų galima pasigamintį ir dar įvairesnių skonių sumuštinukų, tik reikia nepatingėti derinti įvairius produktus tarpusavyje.

Skanaus

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

reikės:
pikantiškų krepšelių (perku parduotuvėje, jie būna jau paruošti);
lydyto sūrelio arba varškės kremo,
lašišos,
Krevečių (būna indeliuose marinuotų, jau paruoštų naudojimui, nereikia nė virti):
vėžių uodegėlių (taip pat būna pirkti sūryme, jau paruoštų naudoti)
agurko (žalio arba marinuoto, pagal kiekvieo skonį)
citrinos,
krapų arba petražolių papuošimui

į krepšelius dedu po šaukštelį lydyto sūrio arba varškės kremo, ant viršaus dedu į vienus krepšelius lašišos gabaliukus (arba lašišos juosteles susuku į rožytę), į kitus dedu po kelias krevetes, vėžio uodegėles. smulkiais šiaudeliais supjaustau agurką, dedu šalia lašišos, kravečių arvėžių, citriną susipjaustau labai plonais (beveik permatomais) griežinėliais, įpjaunu griežinėlį iki pusės ir persuku, kad gautūsi tokia kaip spiralė, dedu į krepšelius ir viska puošiužalumynais. Juos galima smulkiai susikapoti ir apibarstyti, arba dėti papuošimui po mažyte šakelę.

Sudedam viską gražiaiį lėkštes ar kitą serviravimo indą ir pateikiam.

Skanaus.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Reikės:
lavašo;
agurkų,
pomidorų;
lydyto tepamo sūrelio (mėgstamo skonio)
arba tepamos varškės kremo (mėgstamo skonio);
kumpio arba lašišos

daržoves taip pat galima imti improvizuotai, pavyzdžiui rauginta agurkėli vietoje žalio.

Susipjaustom daržoves ir kumpį ar lašišą. Viską pjaustom kuo plonesnėm juostelėm arba griežinėliais. Agurkui pjaustyti naudoju bulvių skustuką, braukiu per agurką ir gaunasi labai plonytės juostelės.

Lavašą aptepam tepamu sūreliu ar varškės kremu. tuomet vieną šalia kito pamaišant dėliojam agurkus, pomidorus, kumpį arba lašišą. Kiek paspaudžiant suvyniojam lavašą, guldom krašteliu į apamčią ant lentutės ir dedam bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Pjaustom kiek paįstrižai labai aštriai užgalastu peiliu, pjaustydami stengiamės labai suktinuko nespausti, kad nesusispaustų. išdėliojam lėkštėja, papušiam žalumynais ir skanaus.

Nepalikite susuktų suktinukų ilgiau nei pora valandų nesupjaustytų ir nesuvalgytų, kuo jie ilgiau guli, tuo labiau įsigeria ir tampa minkšti ir neskanūs.