User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Dar viena nekepto varškės torto variacija.

500 gr varškės (perku saldaus pieno riebią ir nerūgščią varškę)
kondensuoto pieno indelis
250 ml grietinėlės (riebios, tinkamos plakimui)
želatinos 4 -  5 šaukštai
viena citrina ir vienas apelsinas (galima tik citriną naudoti)
pora pakelių sausainių ("Selga" arba paprasti "Gaidelis")
Trintų šviežių braškių arba juodųjų serbentų apie pusę litro (sutrintų su cukrumis, cukraus dedam pagal kiekvieno skonį)
200 gr sviesto
Kokosų drožlių papuošimui (apie 50gr )

Pasiruošiam torto pagrindą: sutrinami sausainiai (sutrinama iki miltų), išlydomas sviestas ir sumaišomas su sausainiais, masę dedame į torto formą, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.

Užmerkiame ir išlydome želatiną. Jei naudojame juoduosius serbentus, į sutrintą jų masę dedame daugiau želatinos, geriausia visus 4 šaukštus, nes juodųjų serbentų rūgštis skiedžia želatiną ir sluoksnis gali nesustingti. Braškėms galima želatinos naudoti ir mažiau. Taip paruoštą trintą uogų masę pilame ant pagrindo, šiek tiek masės galima palikti užpilti ant torto viršaus kaip papuošimo. Dedame viską į šaldytuvą stingti.

Gaminame pagrindinį sluoksnį. Į varškę supilame kondensuotą pieną, viską triname blenderiu kol nelieka varškės gumulėlių. Įtarkuojame puses citrinos ir viso apelsino žieveles (jei naudojama tik citrina, nutarkuojame visos citrinos žievelę), išspaudžiamos viso apelsino sultys, jei apelsinas labai saldus, dar reikės ir kelių šaukštų citrinos sulčių. Masę ragaujam ir žiūrim kaip patinka skonis. Jei trūksta cukraus, visada jo galima įdėti pagal skonį, aš nedėjau, man užteko ir kondensuoto pieno. Išplakame grietinėlę iki standžių putų, sumaišome su varškės mase. Į masę įpilame tirpintos želatinos (2 - 3 šaukštai), gerai išmaišome ir masę pilame ant jau pastingusio uogų sluoksnio. Dedame į šaldytuvą pastingti. Ant kiek pastingusio sluoksnio užpilame paliktą uogienės kiekį, plonu sluoksneliu išlyginame, apibarstome kokosų drožlėmis ir dedame į šaldytuvą stingti. Jei želatinos įdėjote pakankamai, viskas turėtų sustingti ir per porą valandų, bet geriausia palikti per naktį.

Skanaus

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti