Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Puikus ir greitai paruošiamas saldėsis. Originaliam recepte naudojami gana brangūs ingredientai, todėl aš šį tortuką kiek paparastinu ir vietoje marskaponės ir rikotos dedu 500 gramų riebios ir nerūgščios varškės, gerai ją sutrinu blenderiu, visas kitas gamybos procesas nekinta.

Skanaus

Trukmė: apie 30 min. ruošti, apie 5 val. šaldyti
Porcijos: 10-12 pyragėlių

Reikia:
• 200 g natūralaus, nesūdyto sviesto
• 360 g šokoladinių „Selgos“ ar panašių sausainių (2 pakuotės)
• apie 50 g svieste pakepintų migdolų (nebūtinai)
• 250 g ricottos sūrio
• 250 g mascarpone sūrio
• 250 g plakamosios grietinėlės
• indelio kondensuotos kakavos
• kelių šaukštų cukraus (jei norisi saldžiau)
• apelsinų esencijos
• 20 g želatinos

1. 270 g ( 1 1/2 pauotės) sausainių naudosime pyrago pagrindui, o likusius (1/2 pakuotės) – viršui pabarstyti. Sutrupinkite pagrindui skirtus sausainius iki miltų. Galite grūsti grūstuve arba naudoti elektrinį smulkintuvą. Ištirpinkite sviestą, maišydami ir kaitindami ant nedidelės ugnies. Sumaišykite sausainius su sviestu. Suslėkite gautą masę į kepimo indą.

2. Ant sugrūstos sausainių ir sviesto masės sudėhttp://www.veikia.lt/administrator/index.php?option=com_content&view=article&layout=editkite kepintus migdolus.

3. Grietinėlę standžiai išplakite elektriniu maišytuvu. Bet nepersistenkite, plakti užteks kai pasimatys bangelės. Tuomet sukrėskite maskarponę ir ricottą, gerai išmaišykite, supilkite indelį kondensuotos kakavos, įlašinkite apelsinų esencijos. Plakti nereikia, užtenka išmaišyti ir šaukštu. Paragaukite. Jei trūksta – galite įdėti cukraus.

4. Mažame kiekyje karšto vandens ištirpinkite želatiną. Galite tiesiog sekti instrukcijas, nurodytas ant pakuotės. Kai želatina visiškai ištirps, skubiai įmaišykite į kreminę masę. Ją supilkite ant sausainių pagrindo. Pabarstykite viršų likusiais sausainiais. Padėkite pyragą į šaldytuvą sustingti. Prireiks kokių 4-5 valandų, tačiau geriausia – palikti per naktį.

Receptas iš http://www.tastyart.lt/2010/11/aksominis-kakavos-tortas-kepti-nereikes/

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti