Tėvinė kategorija: Blog'as
Skaitytojų: 5060

Celestron C8 XLTValio! Vokietis beveik neapgavo ir atsiuntė užsakytą „Celestron C8 XLT“ teleskopo vamzdį. Beveik todėl, kad buvo sutarta, jog siunta bus apdrausta, tačiau papildom i 12€, kuriuos paėmė už draudimą, nuėjo jam į kišenę, o ne už pašto siuntos draudimą. Laimei pašto darbuotojai atkreipė dėmesį į "Bitte Vorsicht!" lapus ant dėžės šonų ir labai nespardė.

Kadangi labai niežėjo nagus, tai prietaisas jau buvo ištemptas į lauką, deja daug pažiūrėt nepavyko. Atkeliavęs vamzdis yra tik plikas vamzdis - be ieškiklio, diagonalės, taigi dar nelabai naudotinas. Pavyko tik įsitikinti, jog žvaigždės susifokusuoja į taškus, o ne beformius "rainus blynus" ir to pakako. Tolimesnę nakties dalį praleidau prie kito astronomijos forumo dalyvio teleskopo, kuris turėjo visus reikiamus priedus.

Ateinanti debesuota savaitė bus labai palanki apipirkti vamzdį trūkstamomis dalimis - debesuotos naktys neveikia taip depresyviai, kai po ranka yra vamzdis, o žiūrėt nėra į kaip. Dabar dar ir nėra kuo žiūrėt. Tiesa visuomet dar galiu išsitraukti ir seną vamzdį - kol kas dar niekas jo nenupirko. Gal kam reikia?